A vizes vajtartókról

A vizes vajtartó két részből áll, egy vizes (talp) és egy vajas (fedő) részből. A konyhapulton, egy hűvösebb sarokban tartható, vajjal együtt, mivel a víz elzárja a vajtól az oxigént, így az avasodástól védve van. Előnye, hogy a vaj kenhető állagú marad benne. Könnyedén készíthetjük el sűrű reggeleken a vajas kenyerünket, anélkül, hogy elkészítés előtt hosszú percekkel, órákkal korábban kivennénk a vajat a hűtőből.

A vajtartó teteje hermetikusan lezárja a vajat. Ez megakadályozza a külső szagok és aromák bejutását, valamint a vaj oxidációját, amely idővel megváltoztathatja az ízét és minőségét.

Használata:

  • Töltsünk 1/3 csésze hideg vizet a talpba.

  • A szoba-hőmérsékletű vajat tapasszuk bele a fedőbe.

  • Helyezzük vissza a vajjal megtöltött fedőt a talpba.

  • Ahogy fogy a vaj, tartsuk tisztán a fedőben lévő lyukat.

Nálunk festett vizes vajtartók